Vloerverwarming in de zandcementdekvloer

Als er goed gevloerd moet worden

Voorkom schade !

Bedrijfschap Afbouw heeft, o.a door veel voorkomende schadegevallen met dekvloeren ( cementdekvloeren/zandcementdekvloeren ofwel gietvloeren / anhydrietvloeren) waarin vloerverwarming is verwerkt, een opstook- en afkoelprotocol voor dekvloeren met vloerverwarming ontwikkeld “BA-richtlijn 2.1”

In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen ( zeker bij het te hoog opstoken van de vloerverwarming en te snel af te laten koelen).

Om risico zoveel mogelijk te beperken, moet bij voorkeur vloerverwarming langzaam en met regelmaat meermaals op temperatuur  te brengen, voordat een vloerbedekking of -afwerking wordt aangebracht. De belangrijkste punten van het opstook- afkoelprotocol zijn;

– Start met een watertemperatuur die 5 graden hoger is dan de omgevingstemperatuur van de betreffende ruimte.

-Verhoog de watertemperatuur iedere 24 uur ( of langer) met 5 graden, net zolang de maximale watertemperatuur van 40 graden is bereikt.

– Verlaag de watertemperatuur iedere 24 uur met 5 graden totdat de starttemperatuur weer is bereikt.

Het volledige opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming in cementdekvloeren wordt meegestuurd met uw offerte aanvraag. Wij adviseren u het opstook- en afkoelprotocol naar de eindgebruiker te communiceren.

 

Afspraak maken

Interesse in één van onze diensten. Of gewoon een keer komen praten? Maak dan vrijblijvend een afspraak Afspraak maken of bel 010-5120415 / 06-29596950